Zuidereiland I

Hallo iedereen,

Op dit moment zitten we in Invercargill, geheel zuidelijk op het Zuidereiland. Sinds ons vorige verhaal hebben we dus weer aardig wat kilometers afgelegd en heel veel gezien. Hieronder een korte samenvatting van wat we allemaal beleefd en gezien hebben. Voor de luie mensen, zie foto's.  

Vanuit Wellington hebben we dus de boot genomen naar Picton. Het was een prachtige zonnige dag waardoor we een mooi zicht hadden op de Marlborough Sounds. Dit zijn een aantal fjorden met mooi blauw water er tussen. Vanuit Picton zijn we gelijk doorgereden naar Motueka via de scenic route, die door de Sounds heen reed. Motueka is het begin punt op het Abel Tasman National Park te bezoeken.

De volgende dag hebben we een kayak gehuurd en zijn we gaan kayaken op zee bij het Abel Tasman NP. Niet echt origineel, want het stikt er van de kano verhuur bedrijven, maar wel erg leuk. We zijn op zoek gegaan naar de zeehonden kolonie op een eilandje, maar helaas waren die net een dagje uit. We hebben wel erg mooie natuur en mooie witte, zonnige stranden gezien. Dit deel van Nieuw-Zeeland lijkt op Maleisie en Thailand.

De dag erna zijn we weer (met lichtelijke spierpijn van de dag kayaken) doorgereden naar Nelson Lake NP. Daar hebben we een mooie wandeling gemaakt door de bossen met uitzicht op de bergen en het meer. We hebben aan het meer gekampeerd bij een zgn. DOC camping zonder faciliteiten, maar wel op een hele mooie plek. Dit vonden de sandflies helaas ook, dus onze eerste ontmoeting met de bijtende sandflies was een feit. De mensen die in NZ zijn geweest weten hoe irritant dit is. De DOC is een soort natuurmomenten van de regering die alle NP beheerd en op sommige plekken dus een camping heeft aangelegd.

De volgende dag was het helaas erg regenachtig. We zijn naar Westport gereden via een hele mooie route (door de regen zag die er extra mooi uit) met veel watervallen en mooie bossen. In Westport kregen we een herkansing op een ontmoeting met de zeehonden en daar hadden we meer geluk.Vanaf de rotsen zagen we zo'n honderd zeehonden met allemaal puppies die in de branding aan het spelen waren. Erg leuk om te zien!! We zijn vervolgens doorgereden naar Karamea, in het noord westen van het Zuidereiland. Omdat dit een doodlopende weg is van 100km waren hier bijna geen toeristen en het was er erg mooi. Ook hier hebben we een wandelijk gemaakt door een mooi bos met mos en een aantal grotten bezocht.

Vanuit Karamea zijn we naar de Franz Josef Glacier gereden. Hier hadden we weer prachtig weer, waardoor we de Gletsjers goed konden zien. Deze route is de route die bijna elke toerist neemt, dus was het hier drukker. Onze camping leek wel kamp Holland, want die zat vol met (vooral oudere) Nederlanders. De Franz Josef en Fox gletsjers waren erg bijzonder om te zien. Na de Fox Gletsjer hebben we weer een (gratis) DOC camping opgezocht aan de Westkust op Gillespies Beach. Hier waren ook zeehonden en uiteraard sandflies! Voor de zeehonden moesten we wel 4,5 uur lopen over een modderpad, tussen rotsen, stenen en omgevallen bomen door, maar we hebben het gehaald. En daar zijn uiteraard geen toeristen. We hebben de dag erna nog een prachtige wandeling gedaan door de Rob Roy Valley, waar ook gletsjers te zien waren. Gelukkig hebben we 4wd auto, want de wegen naar de minder toeristische plekken zijn soms moeilijk begaanbaar, omdat je door riviertjes heen moet rijden en er veel kuilen in de weg zitten. Na deze track van 4 uur lopen zijn we naar Queenstown gereden en daar een avondje uit geweest. Leuke stad tussen de bergen aan een meer met een goede sfeer.

Na Queenstown zijn we naar de Milford Sounds gereden. Dit zijn fjorden in het zuid-westen van NZ. Deze fjorden, met sneeuw bedekt vol met bomen en aan het water met een strakblauwe lucht erboven zagen er prachtig uit.......op de plaatjes in de kiosk in Milford Sound. Wat wij zagen was bewolking, regen en nogeens regen. Het was zo slecht weer daar dat we niks konden zien van de fjorden. Er valt hier ook zo'n 6m regen per jaar dus echt raar was het niet, maar wel jammer. Onderweg zagen we nog een bus die de klim naar boven niet overleefd had en in de fik stond! De dag erna was het wel weer zonnig en konden we toch nog wat zien van de fjorden.

Kortom, we hebben hier dus bijna elke dag mooi weer gehad en heel veel gelopen door natuurgebieden in National Parks. Misschien dat de foto's wat meer zeggen dat dit verhaal. We vinden Nieuw-Zeeland erg gaaf en we zien elke dag weer iets nieuws en zijn erg actief bezig. We hebben nog zo'n twee weken te gaan in NZ. De dagen vliegen hier voorbij en de jaren trouwens ook (alweer 31 jaren).   

Anne & Robin    

    

Reacties 6

Tim 09-03-2008 12:57

Robin,
GEFELICITEERD!!!
(kan ik er een keer bij zijn, ben jij er niet....)
p.s. alles gelezen hoor, lichtelijk jaloers..
Tim.

Jeroen & Marianne 09-03-2008 13:08

Hiep hiep hiep... HOERA! Het mooiste cadeau heb je al gekregen lazen we. Een reis om jaloers op te worden! Gaan jullie nog iets speciaals doen om het te vieren?

Liefs, Jeroen & Marianne

Paulien 09-03-2008 18:45

Van harte gefeliciteerd, Robin. Heb je je verjaardag ooit wel eens op zo'n mooi plekje gevierd?!?
Goed om te horen dat jullie je conditie ook nog een beetje op peil houden met kayakken, want ik verwacht jullie in juni weer in de drakenboot!
Groetjes Paulien

Elmar 10-03-2008 12:19

shit...net 1 dag te laat (voor jullie alweer 2 waarschijlijk) maar gefeliciteerd gast...waar vier je 't?...groetjes parkie

Marijke 10-03-2008 16:32

Hoi Annelies

Van Harte gefeliciteerd met het behalen van 31e levensjaar

ton 12-03-2008 12:38

hi jongelui, een groet uit een door een storm geteisterd alkmaar!
hij klinkt weer helemaal goed wat jullie hebben gedaan en gezien! jullie komen nog zwaar getraind terug! B-
)ik ga weer wat lijstwerk bekijken! prettige en tot horens

ciao

ton

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer