Zonnig en heet Vietnam

Hallo iedereen,

Dit wordt alweer ons laatste reis verhaal! Nog ruim een week en dan zijn we alweer terug in Nederland. We zitten nu nog in Vietnam in de plaats Hue, waar het erg zonnig is en ruim 35 graden. Sinds ons laatste verhaal hebben we elke dag zon gehad en is het zeer warm in Vietnam. Maar we zitten nu natuurlijk ook zo'n 700km zuiderlijker dan Hanoi.

Ons laatste verhaal kwam uit Ninh Binh. De dag erna hebben we een brommer gehuurd en zijn we vanuit Ninh Binh naar Cuc Phoung national park gereden. Deze rit was aardig avontuurlijk, omdat het verkeer in Vietnam nogal heftig is. Ze hebben hier alleen maar twee baans wegen, maar die worden gebruikt als vierbaans wegen. Als je een auto voor je wilt inhalen, dan haal je die gewoon in ook als er een tegenligger aankomt. Gewoon hard claxoneren en dan maar hopen dat de tegenligger op zij gaat! En daar rij je dan dus tussen met je brommertje. Gelukkig is alles goed gegaan.

Cuc Phoung NP is het oudste NP van Vietnam, geopend door (hoe kan het ook anders?!) Ho Chi Minh. Met de brommer kon je zo'n 20 km het NP inrijden over een hele mooie weg. Overal vlogen vlinders om ons heen, omdat het toevallig het broedseizoen van de vlinders was. Na 20km hebben we een wandeling gemaakt door het NP. Deze wandeling duurde zo'n 3 uur en was vrij steil. We liepen over twee bergen heen, dus veel klimmen en dalen. Dat is in Nieuw-Zeeland makkelijker met 22 graden dan met 35 graden in Vietnam. Na deze wandeling zijn we weer terug gereden naar Ninh Binh. Daar zagen we naast ons hotel een feesttent staan en om 20.00 uur begon de kei harde karaoke muziek onder ons raam. Met pijn in onze oren zijn we onze hotel kamer uitgevlucht!! Gelukkig stopt het leven in Vietnam rond 23.00 uur, dus konden we toen onze hotel kamer weer in. Helaas begint het leven in Vietnam wel weer om 06.00 uur dus toen werden we ons bed uit gezongen..... Tijd om te weg te gaan uit Ninh Binh dus.

Met de trein zijn we vanuit Ninh Binh naar Da Nang gereden, een grote plaats in het midden van Vietnam, om naar Hoi An te gaan. Na 13 uur in de trein te hebben gezeten (en geslapen) kwamen we om 04.00 uur 's nachts aan in Da Nang. Gelukkig stonden daar twee motorbikes chauffeurs voor ons klaar die ons naar Hoi An (een uurtje rijden) wilde brengen. Dus zijn we allebei achterop bij een brommer taxi gestapt. Na een half uur rijden had mijn chauffeur geen benzine meer. We konden gelukkig 'aanhangen' bij de brommer waar Anne op zat tot een benzine kraampje op de markt. Om 05.00 uur 's nachts was de markt al vol met vrouwen die groenten gingen kopen en die nog weinig toeristen hadden gezien en het wel leuk vonden dat er nu eentje zonder benzine stond!

In Hoi An hebben we een lekker hotel genomen met zwembad en een tv, airco en koelkast in de kamer. (kostte 12 US dollar) Hoi An is een erg gezellige plaats met mooie oude koloniale gebouwen, veel restaurantjes en barretjes en heel veel kleding winkels, vlakbij het strand. Het is wel redelijk toeristisch, maar nog steeds erg Vietnamees. (en zeker niet zo toeristisch als Thailand) Wij vonden Hoi An erg leuk en we zijn hier dan dus ook 5 nachten gebleven. Langer dan gepland, maar dat schijnt meerdere mensen te overkomen in Hoi An. We hebben hier lekker bij het zwembad en op het strand gelegen en veel geshopt! Met een koffer vol kleding en souveniers (ook een nieuw gekochte koffer) zijn we weer weggegaan uit Hoi An. Ook hebben we in Hoi An een kook cursus gevolgd. Nu kunnen we dus zelf heerlijke Nem Ran (springrolls) maken! 

We zijn nog met een toer naar My Son genomen. Dit zijn oude ruines (tempels) in een vallei. Helaas hebben de Amerikanen veel plat gebomberdeerd, maar nog steeds staan er enkele tempels en bijzondere beelden (zie foto) Omdat het een vallei was, was het er bloedheet, geen wind en vollop zon, waardoor we er snel klaar mee waren.   

Vanuit Hoi An zijn we met de bus naar Hue gereden. Hue is een oude ommuurde stad. Vlakbij Hue ligt de DMZ, waar een dagje naar toe zijn geweest. Dit is de oude grens tussen Noord- en Zuid Vietnam. DMZ staat voor Demilitarised Zone, die na de oorlog met de fransen in 1954 is ingesteld. Deze tijdelijk grens zou na twee jaar worden opgeheven als er verkiezingen in het land zouden worden gehouden. De Amerikanen vreesde dat de communistische Ho Chi Minh deze verkiezingen zou gaan winnen, dus die hebben de verkiezingen geblokkeerd. Toen ontstond er de oorlog tussen Noord- en Zuid-Vietnam (gesteund door de Amerikanen). Vooral in de DMZ zone is er heel veel gevochten tussen de Vietnamezen en de Amerikanen en daar zijn nog wat sporen en monumenten van over. Die hebben we bezocht, waarvan de tunnels de meeste indruk hebben gemaakt. Deze tunnels werden gebruikt om te schuilen voor de bombardementen van de Amerikanen en zijn vandaag de dag nog helemaal in tact. We zijn dan ook in de tunnels geweest die op het diepste punt 23 meter diep zijn. (en 1m50cm hoog, dus veel bukken!)

Vandaag hebben we een fiets gehuurd en zijn we door Hue gefietst. Veel mooie dingen gezien en de fiets is de ideale manier om een stad te bekijken. Vietnam is ons erg goed bevallen!! Veel mensen ontmoet en de Vietnamezen vonden wij erg aardig.

Morgen gaan we met de trein terug naar Hanoi. De dag daarna vliegen we via Bangkok naar Surathani (ook Thailand) om naar Ko Phagnang te gaan. Daar zijn mijn zus, zwager, nichtje en vader ook. De laatste week gaan we lekker met zijn allen op het strand liggen en de 24e vliegen we weer naar Nederland.

Leuk dat jullie hebben meegelezen met onze avonturen en misschien tot 2 mei bij ons thuis. (bij deze beloofd, je bent niet verplicht om alle foto's te bekijken!).

Anne en Robin  

        

Reacties 7

Pauline 15-04-2008 14:04

Jullie ontzettend bedankt voor het laten mee genieten van de reis en de avonturen!!! Deze week is je naam al meerdere keren op de afdeling gevallen hoor Annelies "wanneer komt ze ook alweer terug op kantoor?" Nou meis ga eerst nog even een paar dagen genieten daar en dan bij thuiskomst van je vrienden en familie, die jullie vast vreselijk gemist hebben. En dan zien wij je de 4e weer. Goede reis terug! X Pauline

Corné 15-04-2008 16:53

..sluit ik me bij aan.. leuke verhalen gelezen enz... enz... veel plezier nog de laatste week... en een goede reis retour ons nu-in-de-lente-koude-kikkerlandje !!

Jeroen & Marianne 15-04-2008 19:55

Heerlijk hoor, springrolls, gaan jullie die ook maken op 2 mei? Is jullie terugvlucht ongewijzigd?

Liefs, Marianne

Gertjan de Ruiter 15-04-2008 21:52

Ik heb erg genoten van jullie reisverhalen, bedankt. Veel plezier nog tijdens de laatste fase van jullie boeiende reis.

Sylvia 16-04-2008 16:24

Nou jullie hebben gelijk hoor.. nog lekker even een weekje chillen op het strand!!

Geniet er nog even van en tot snel

Liefs Sylvia

Marijke 16-04-2008 18:59

Op deze manier hebben wij een beetje met jullie meegereisd, geniet er nog maar van, voor je het weet zit je weer op een paard.

Dikke kus Marijke

ton 18-04-2008 12:06

hi jongelui! veel geshopt? hebben jullie wel voor wat winterkleding gezorgd? beetje brrrrrr hier!geniet er nog ff van en ik zal alvast weer genoeg fruit gaan inslaan! ciao

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer