Vietnam - Hanoi

Hallo iedereen,

We zitten nu in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi, in een leuk hotelletje midden in het drukke centrum. Heel wat anders dan het westerse, toeristische en dure Nieuw-Zeeland.... 

De laatste week in Nieuw-Zeeland hebben we helaas niet meer zoveel kunnen doen, omdat de auto stuk was. Er zat niks anders op dan de auto te verkopen. Vanuit Gisborne hebben we gelift naar Whakatane. Een vriendelijk Engels stelletje heeft ons die kant opgebracht. We hebben in Whakatane onze 'surf skills' goed kunnen trainen, want we zaten op een mooie surfplek in 'The Bay of Plenty' en het weer was erg mooi. We hadden sowieso erg veel geluk gehad met het weer in NZ, want het was de mooiste en droogste zomer sinds jaren.

Vanuit Whakatane zijn we met de bus naar Auckland gegaan, waar we de laatste dag in Nieuw-Zeeland hebben doorgebracht. We zaten in een hotel met een prachtig uitzicht vanuit ons bed op de Skytower, de hoogste toren van het zuidelijk halfrond.

Donderdag 27 maart zijn we vanuit Auckland naar Kuala Lumpur gevlogen en daarna na een korte overnachting in de buurt van het vliegveld van KL doorgevlogen naar Hanoi. In Hanoi moesten we nog wel even een visum kopen (we hadden via internet al een aanvraag gedaan) en dat ging gelukkig allemaal goed. We zijn de 'Public bus' ingestapt en waren de enige toeristen. Deze bus kostte 50 cent voor een ritje van een uur. In NZ betaalden we 15 euro voor een ritje van 20 minuten. We werden gelijk aangesproken door een Vietnamees die ons het een en ander uitlegde en veel van ons wilde weten. Onze eerste indruk van de Vietnamesen is dat ze erg aardig en vriendelijk zijn.

In Hanoi hebben we gelijk zelf een hotel gevonden. Dat kan hier nog een probleem zijn. Als je een taxi neemt vanaf het vliegveld en zegt naar welk hotel je wil dan brengen ze je naar een hotel in een buitenwijk van Hanoi. Dit hotel is een zgn. copycat hotel. Het heeft dezelfde naam als het uitgezochte hotel, maar ligt minder gunstig, de kamers zijn slechter en de prijs is veel hoger. Hanoi zit vol met dit soort 'nep' hotels en de taxi-chauffeurs krijgen een bonus als ze je daar weten heen te brengen. Gelukkig hebben we deze oplichting dus weten te omzeilen. De toerbureaus werken hier hetzelfde. Ook die nemen de naam aan van een ander goed lopend toerbureau. Dat goed lopend toerbureautje neemt dan weer een andere naam, om zich te onderscheiden. Heel apart.  

In het centrum zijn we een heel druk restaurantje vol met Vietnamezen ingelopen om te ontbijten/lunchen. Toen we aan een tafeltje gingen zitten (om 11.30 uur) werden er gelijk ongevraagd twee glazen bier voor ons neergezet. In Nieuw-Zeeland krijg je water in een restaurant en kost twee biertjes ongeveer 8 euro en in Vietnam krijg je gelijk bier en dat kost ongeveer 1 euro voor twee glazen. In Hanoi zitten heel veel van dit soort restaurants/bars waar je zelfs voor 10 dollar zo'n 100 tap biertjes kan krijgen en dan kan proberen om de lokale bevolking onder tafel te zuipen. Wat een heerlijke stad.....!

We hebben een wandeling gemaakt door het centrum van Hanoi. Er wonen ca. 3 miljoen mensen die allemaal een brommertje bezitten en die allemaal in het centrum rond rijden en toeteren. Hanoi is een super chaotische stad! We zijn wel wat gewend, maar hier is het echt erg knap om een weg lopend over te steken en je moet er niet aan denken om hier zelf te gaan rijden! Het rare is dat alles wel goed gaat en er weinig ongelukken gebeuren. We zijn hier ook nog even naar de kapper geweest en we hebben nu allebei een kort kapsel....

's Avonds hebben we een poppen show bekeken die erg beroemd is in Vietnam.

Vandaag zijn we naar het Ho Chi Min Mausoleum geweest. Na een uur met honderden mensen in de rij te hebben gestaan, met vooral heel erg veel Vietnamesen en een paar toeristen, liepen we het mausoleum in en zagen we Ho Chi Min zelf opgebaard liggen. Toch wel erg apart om hem zo te zien liggen terwijl hij 1969 al is overleden! Het mausoleum is een enorm groot complex waar nog steeds elke dag Vietnamezen hem komen bezoeken. Achter het mausoleum staat zijn oude werkpaleis en zijn oude woning. Alles hebben ze laten staan en je kan (alleen aan de buitenkant) alles bekijken. Zijn werkkamer is nog in tact en zijn auto's staan nog in de garage.         

Morgen gaan we weer weg uit Hanoi en dan gaan we naar de Halong Bay. Deze baai staat bekend om de begroeide rotsen die rechtop in zee staan. Hier zijn we van plan op twee nachten te blijven, waarvan een nacht op een boot. Hopelijk werkt het weer een beetje mee, want de voorspellingen zijn niet al te goed.

Anne en Robin

      

Reacties 3

Corné 29-03-2008 07:31

...en is het gelukt om ze allemaal onder tafel te zuipen? of wten jullie dat niet meer?
haha... nog véél plezier !!

marijke 31-03-2008 14:44

Nou dat bier drinken is wel leuk voor die prijs, maar 's ochtens om 11.30 ????
En is je haar heel kort anders moet je je opnieuw aan ons voorstellen

Frank van der Kroef 03-04-2008 09:52

dingki Dow. GI number 1, NV number 10.
Velly Velly Tjeep.
Geniet ervan..

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer