Thailand

Hallo allemaal

Hier ons eerste bericht uit het zonnige zuid-oost Azie.

Eergister (vrijdag) zijn we in Kuala Lumpur geland. Omdat het daar 's ochtends was, maar voor ons gevoel midden in de nacht hebben we een hotelletje dicht bij het station van Kuala Lumpur genomen om nog een paar uurtjes te kunnen slapen.

Diezelfde avond hebben we de nachttrein genomen naar Thailand toe. In 17 uur heeft hij ons naar Hat Yai gebracht. Dit is inclusief de tijd dat we op een perron hebben moeten wachten bij de grenscontrole. De trein reed daar plotseling weg met alle passagiers op het perron en alle bagage in de trein....een rare gewaarwording. Maar gelukkig kwam ie wel weer terug al moesten we er even op wachten.

We hadden een bed en hebben wel redelijk kunnen slapen, al schommelde het wel behoorlijk heen en weer.

We hadden gehoopt in Hat Yai even rustig wat te kunnen eten en pinnen, maar door de treinvertraging van 2 uur (krijg je in Nederland dan niet je geld terug...) moesten we nog haasten om de laatste boot naar onze volgende bestemming niet te missen. Als een idioot reed onze chauffeur ons en nog 4 finnen naar 100 kilometer verderop (Pak Bara) waar de boot gelukkig nog stond te wachten. In dit geval dan weer gelukkig dat ze hier niet zo stipt zijn als in Nederland want we waren toch een half uur te laat.

Een uur verder en 2 boten later waren we er dan op Ko Lipe. Een tropisch eiland met bamboe-hutjes aan het strand!! We hadden de mazzel dat het resort nog 1 kamer over had (het heet Porn Resort wat niks wil zeggen over de activiteiten...) en nu hebben we dus een hutje met uitzicht over een blauwe zee. Helaas is de badkamer niet helemaal volgens Europese maatstaven maar hij voldoet. De wc moet je doorspoelen met een emmer water en een wastafel ontbreekt. Ach ja, het hoort erbij en het went vanzelf.

Vandaag Ko Lipe over gelopen. Het is niet zo groot en in 2 uur heb je het eiland dan ook helemaal rondgelopen. Er zijn 3 strandjes waaraan wat resortjes en restaurants zitten. Het is allemaal heel gemoedelijk en relaxt. Er zijn geen wegen, alleen wat zandpaadjes die de 3 stranden met elkaar verbinden. Ons strand heet sunset beach, en je kan daar dan ook mooi de zon onder zien gaan.

We gaan hier lekker genieten van de zon, zee en het Thaise eten. Even tot rust komen van de afgelopen dagen en onze huid laten wennen aan de zon.

Verder moeten we ook gaan bedenken wat we gaan doen na Ko Lipe.........

Robin & Anne

Reacties 4

Rob 13-01-2008 13:18

Hoi jongens,
Dat niet op tijd rijden in Thailand zullen jullie nog regelmatig ervaren.
Geniet lekker van de zon en rust. Sandra had het erg leuk op de reuni in Millers.
Groetjes en veel lekker eten!
Rob

Frank 16-01-2008 13:02

Hallo. Het eerste deel van de reis zit er dus op.

Frank 16-01-2008 13:02

Hallo. Het eerste deel van de reis zit er dus op.

Frankie 16-01-2008 13:06

Sorry, ff wennen die berichtjes verzenden. Leuke naam dat hotel. Vandaar dat jullie 2e verhaal op zich laat wachten zeker ...

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer