Thailand - Krabi

Hallo allemaal.

Wij zitten nu in Krabi, een kleine plaats aan de west kust van Thailand. Als het goed is kan je onze afgelegde route bekijken bij het kopje 'mijn reis'. Als je dan op de naam van Anne klikt kan je met google earth precies zien waar we zitten op dit moment.

We hebben dus ons 'Porn resortje' (waarom het zo heet, weten we nog steeds niet) op Ko Lipe verlaten. We zijn alweer ietsjes bruiner geworden van de zon. De hele week was het hier 35 graden en een zeewater temperatuur van 29 graden! Heerlijk dus! Ko Lipe is ons erg goed bevallen. Het is een klein en erg gezellig eilandje. Je moet er wel 11 uur voor vliegen, 15 uur in de trein zitten, 1,5 uur in de auto en 2 uur op een boot, maar dan heb je wel een fantastische plek gevonden! Vanuit Ko Lipe hebben we nog Ko Yang en Ko Adang bekeken. Anne heeft op beide plekken gedoken en ik heb gesnorkeld (aangezien ik mijn duikbrevet niet heb). De onderwaterwereld was ook erg mooi, veel koraal en vissen en weinig schade van de tsunami.

Na Ko Lipe zijn we naar Ko Tarutao gegaan. Ko Tarutao is een groter eiland op zo'n uur varen van Ko Lipe. Op dit eiland zitten geen resorts, alleen maar een National Park accommodatie. Deze was trouwens tegen verwachting in prima verzorgd. We hebben daar rond gelopen en de natuur bekeken. We hebben een strandwandeling gemaakt en over rotsen geklomen. In tegenstelling tot Ko Lipe zaten hier bijna geen toeristen. We konden daar slechts een nachtje blijven. De dag daarna zat de acco al vol, dus zijn we vandaag weer vanaf ko Tarutao vertrokken met de boot. Op zich kwam dat ook goed uit, want vandaag regende het. Op de speedboot zijn we dus zeiknat geworden en alle kanten op geschud. Na de boot hebben we de bus genomen naar Krabi. Gelukkig werd het onderweg alweer droger en zonniger. Na een busreis van 4 uur zijn we aangekomen in Krabi. Krabi is de plaats om naar Ko Phi Phi te gaan, dus hier lopen aardig wat backpackers rond. 

Ons plan is om naar Ko Surin te gaan, een eiland tegen de grens van Myanmar. Op dit eiland zijn ook geen acco's, dus ook bijna geen toeristen, wat wij weer leuker vinden! Wij gaan proberen daar een tent te huren, zodat we er kunnen overnachten. Maar misschien dat we toch nog eerst even gaan kijken op Ko Phi Phi, daar zijn we nog niet helemaal over uit. Onder het genot van een Singha biertje op de nightmarket gaan we daar nog even over nadenken.......

Anne & Robin

Reacties 2

Ellen Hoogland 20-01-2008 19:58

Hey Robin en Annelies!

Het lijkt wel een tv documantaire als ik jullie verhalen lees. Om van te watertanden! Hier regent het alleen maar en houden de buren megaparty's!!!

Ellen Hoogland 20-01-2008 19:59

...Verder hebben we niet veel last van ze. Geniet van jullie verdere reis en we blijven jullie volgen!! Gr de buurtjes!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer