New Zealand - The beginning

Hallo allemaal,

We hebben een goede vlucht gehad naar Auckland. We zijn eerst met de taxi naar Bangkok-airport gebracht. Toen een vluchtje naar Kuala Lumpur gemaakt van ca. 2 uur. Daar kwamen we 's ochtends aan, en 's avonds vertrok pas ons vliegtuig naar Auckland. We moesten in KL wel eerst nog naar een andere luchthaven, omdat aziatische vluchten van een andere luchthaven vertrekken en aankomen dan de overige bestemmingen. Gelukkig kwamen we daar tijdig achter (we hadden ook 8 uur de tijd) en zijn we met een bus naar de goede gegaan. Daar aangekomen hoorden we dat we 8 uur van te voren al konden inchecken, dus dat hebben we maar meteen gedaan. Waren we tenminste van onze backpacks af. En hadden we grote keus in welke stoelen we wilden zitten! Stoelen bij de nooduitgang. Die hebben als voordeel dat je 3 meter beenruimte hebt en dus geen last van stoelen die voor je staan.

Na wat rondgelopen te hebben, geinternet, gelezen en gegeten werd het uiteindelijk avond en hebben we onze vlucht gepakt.

Bij aankomst in New Zealand stonden Koen en Carolina ons al op te wachten en zijn we meteen op weg gegaan naar het noorden.

Na even nog wat kampeerspullen gekocht te hebben zijn we naar Waipu gegaan. Niet zo'n heel bijzondere plaats, maar we hadden een leuke slaapplek met eigen keuken, woonkamer en 2 badkamers.

De volgende dag zijn we eerst naar het strand gegaan. Robin en Koen hebben geprobeerd wat vis te vangen (helaas niet gelukt) en Carolina en ik hebben lekker van de zon genoten. Nieuw Zeeland is helaas wel een stuk minder warm dan Azie (ca 23 graden) en een stuk minder zonnig. Hopelijk krijgen we de zon snel weer te zien, want nadat we op het strand zijn geweest, is het bewolkt geweest.

Na het strand zijn we naar Paihai (Bay of Islands) gereden.

We hebben hier gekampeerd en vandaag hebben we een boottocht gemaakt. We vaarden met een katamaran en we gingen op zoek naar dolfijnen. We hoopten met ze te kunnen zwemmen. Helaas hebben we niet kunnen zwemmen met ze, maar we hebben ze wel gezien. Af en toe kwam er een boven water om lucht te happen. Heel leuk om te zien. Met als hoogtepunt een sprong waardoor ie helemaal boven water kwam!

We zijn vanmiddag doorgereden naar het begin van Ninety Mile Beach (Ahipara). Op dit strand kan je met je auto met 100 km per uur rijden. Je moet wel oppassen dat je niet vast komt te zitten, ivm drijfzand.

Morgen gaan we waarschijnlijk surfen (als het weer niet te slecht is) en overmorgen waarschijnlijk Ninety mile beach op. We gaan dan naar het noorderlijkste puntje van NZ, en daarna gaan we weer richting het zuiden.

Reacties 6

klaris 18-02-2008 11:13

wat gaan jullie alweer snel de globe rond...gaaf...
Nu nog even een kiwi spotten...en Robine de Ruiter struint daar ook ergens rond..

veel plezier

Gertjan de Ruiter 18-02-2008 11:52

Hoi luitjes,

Erg leuk om jullie verhalen te lezen. Ik ben jaloers op jullie avonturen. Veel plezier en als jullie mijn zus in NZ tegenkomen, doe haar de groeten.

Gertjan

Jeroen & Marianne 18-02-2008 19:27

Hoi Robin en Annelies,

Weer een nieuwe fase in jullie reis, super hoor. Het was vast ook leuk om Carolina en Koen weer te zien na zo'n lange tijd!

Hier was het van het weekend ook goed weer, het zonnetje scheen lekker (al was het wel koud - en dan bedoel ik niet 23 graden, haha).

Veel plezier!!

Liefs,
Jeroen en Marianne

Marjolijn 19-02-2008 07:43

Hoi Robin en Annelies,

Wat gaat de tijd snel! Zitten jullie alweer in Nieuw-Zeeland. Ben benieuwd wat jullie er van vinden... In ieder geval veel plezier
groetjes Pieter en Marjolijn

ton 22-02-2008 13:35

hi jongelui, helaas maar 23 graden? zullen we ruilen? niet geflitst hoop ik op het strand? klinkt wel vreselijk relaxt NZ! alles verder wel hier buiten wat griepverschijnselen. have fun en gedraag jullie

ciao

Frankie 26-02-2008 16:46

Is nogal wat anders dan Cambodia, als ik het goed begrijp.
Geniet ervan.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer